Cookiemærke

Objektivt ansvar – men “rabat” til vognmanden

“Der er objektivt straffeansvar. Vognmanden har altid et økonomisk motiv, når chauffører begår køre/hviletidsovertrædelser,”

..sagde anklageren, sådan som de plejer, når der skal argumenteres for at vognmænd skal have store bøder for fx en chaufførs irrationel kørsel.

Anklagemyndigheden ønskede en bøde på næsten 100.000 kr. i en sag. Vognmand fra Østjylland var tiltalt for, at en chauffør i en begrænset periode, havde kørt på en anden mands førerkort.

Anklager mente, at fordi kørslen foregik i vognmandens virksomhed, havde han et økonomiske motiv. Anklager mente desuden, at de takstmæssige bøder skulle ligges fuldt sammen.

Dommeren gav dog forsvareren ret

Dommeren var enig i, at man ikke kan gå ud fra, at vognmanden kendte til overtrædelserne, blot fordi chaufførens kørsel normalt foregår i vognmandens økonomiske interesse.

Han gav også forsvareren ret i, at det uanset det objektive straffeansvar – skulle have betydning i sagen, at chaufføren havde begået sine overtrædelser uden at vognmanden kendte til det.

Vognmand fra Østjylland fik derfor nedsat sin bøde 30.000 kr. pga. chaufførens enegang

Seneste udtalelser

  • Rigtig god rådgivning om sager i tungvognsbranchen med klar kommunikation hele vejen igennem.

    Anonym vognmand

Hos Tungvognsadvokaten kan du få kompetent advokatbistand

Tungvognsadvokaten.dk er en del af Hardt Advokat ApS. Bag Hardt Advokat ApS står advokat (L) Rasmus Lind Hardt, der en unikt stærk profil inden for strafferetten, især færdsel og tungvognssager.